Kums: Kompany gaf mij uitleg, was eerlijk en daar heb ik alle respect voor

Kums: "Kompany gaf mij uitleg, was eerlijk en daar heb ik alle respect voor"

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 14:34vr 23-08-2019 om 14:34

Sven Kums rondde deze week zijn terugkeer naar KAA Gent af. De middenvelder wordt voor een jaartje gehuurd van RSC Anderlecht, waar Vincent Kompany geen plek meer voor hem had. Rancunegevoelens heeft de Dilbekenaar hoegenaamd niet.

"Ik verwijt Vincent helemaal niets", tekende Het Laatste Nieuws op bij zijn 'eerste' persconferentie voor Gent. "Eigenlijk wil ik het daar niet te veel over hebben. Dat was zwaar, want ik wil zoveel mogelijk spelen. Het is een episode die iedere voetballer wel eens meemaakt in zijn carrière. Kompany heeft mij een uitleg gegeven, hij is eerlijk geweest en daar heb ik alle respect voor."

"Ik heb liever iemand die direct is als coach dan iemand die mij aan het lijntje houdt", gaat Kums nog even verder. "Je verwacht natuurlijk niet dat je naast de selectie valt. Het was een keuze van een trainer, die het beste wil voor zijn ploeg."

Geen wraak op het veld
Toch zal Kums zich waarschijnlijk graag sportief willen revancheren tegenover Anderlecht. Dat is echter niet mogelijk, aangezien in het huurcontract werd opgenomen dat Kums niet mag aantreden tegen Anderlecht. "Vervelend, want zo heb je meteen twee of vier wedstrijden minder. Dat is echter een beslissing tussen clubs en daar moet je jezelf bij neerleggen", aldus de middenvelder.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zal Kums terug zijn beste niveau halen bij Gent?

(304 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws