Antwerp, Club Brugge en Gent, opgelet: reglementswijziging kan voordeel opleveren

Antwerp, Club Brugge en Gent, opgelet: reglementswijziging kan voordeel opleveren

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 14:18vr 23-08-2019 om 14:18

Voor Royal Antwerp FC, Club Brugge en KAA Gent breekt met de laatste week van augustus al meteen één van de belangrijkste van het jaar aan. Alle drie kunnen ze zich nog plaatsen voor de groepsfases van de Europese competities. Hun competitiewedstrijd van dit weekend werd alvast uitgesteld. Over dat thema ligt nu een reglementswijzing op tafel.

Volgens Het Nieuwsblad komt de Hoge Raad van de Pro League volgende week samen om een wijziging van een bestaande regel te bespreken. Tot op heden was het zo dat clubs in een uitgestelde wedstrijd vanwege Europees voetbal geen beroep mochten doen op nieuw aangetrokken spelers. Dat zou nu kunnen veranderen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dat reglement volgende week gewijzigd.

Concreet haalt HNB het voorbeeld van Victor Wanyama aan. Club Brugge wil de Keniaan van Tottenham Hotspur er dolgraag bij, wat begin volgende week hoogstwaarschijnlijk het geval zal zijn. Aangezien het duel met Sporting Charleroi (dat uitgesteld werd naar november) oorspronkelijk dit weekend op de planning stond, zou Club Wanyama in het oude reglement niét mogen opstellen. Als de reglementswijziging erdoor komt, zou dat wél het geval zijn.

Datzelfde geldt natuurlijk ook voor Antwerp, Gent en Charleroi zelf. De spelers die zij na dit weekend nog zouden aantrekken, zullen op de inhaalspeeldag in november mogen aantreden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Vind jij het logisch om deze regel te veranderen?

(666 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws