AZ baalt door Antwerp: Uitslag doet geen recht aan het wedstrijdbeeld

AZ baalt door Antwerp: "Uitslag doet geen recht aan het wedstrijdbeeld"

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 12:47vr 23-08-2019 om 12:47

Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019 om 12:56vr 23-08-2019 om 12:56

Royal Antwerp FC nam donderdagavond een 1-1-gelijkspel mee uit Alkmaar. In een gelijkopgaande wedstrijd kwam The Great Old net voor rust op voorsprong, maar diep in de tweede helft wist AZ gelijk te maken. Dat was voor de coach van AZ, Arne Slot, echter een tegenvaller.

"We hebben een hele mooie wedstrijd gezien waarin vanalles gebeurd is: kansen, goals, helaas ook een tegengoal dit keer, een rode kaart nog ... Bovenal denk ik dat de uitslag niet helemaal recht doet aan het wedstrijdbeeld", aldus Slot bij het sociale huis van AZ. "Dat je na de eerste helft naar binnen loopt met een achterstand, zou je op basis van de kansen niet verwachten."

"Maar goed, dat wisten we van tevoren. Wij hebben een spel waarbij we heel veel willen aanvallen, willen creëren. De tegenstander gokt wat meer op een counter of standaardsituatie. Eén van die corners valt dan frommelend binnen. Dan loop je wel zuur naar binnen, als je het wedstrijdbeeld hebt gezien."

Toch ziet Slot nog voldoende kansen om Antwerp uit te schakelen. "Op het einde hebben we getoond dat er fysiek ook goed opstaan. Dat moet hopelijk voldoende zijn om Antwerp volgende week te gaan verslaan", blijft de trainer van AZ strijdvaardig.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verdiende AZ te winnen van Antwerp?

(450 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws