Antwerp-fans wonen match tegen AZ toch bij: van 'bevriende speler' tot 'verstopt'

Antwerp-fans wonen match tegen AZ toch bij: van 'bevriende speler' tot 'verstopt'

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 08:30vr 23-08-2019 om 08:30

Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019 om 08:35vr 23-08-2019 om 08:35

Antwerp FC heeft zonder uitsupporters een 1-1 gelijkspel uit de brand gesleept tegen AZ Alkmaar. In Enschede slaagden er toch enkele tientallen Antwerpenaren in om het stadion binnen te glippen, zo weet Het Nieuwsblad.

Ondanks de enorme politiemacht slaagden er enkele Antwerp-fans in om Enschede de wedstrijd bij te wonen. Naast enkele bekende koppen zoals Erik Van Looij en Philippe Geubels geraakten ook een aantal gewone supporters het stadion binnen om de clash tegen AZ bij te wonen.

'De hele dag probeerden ook gewone fans langs allerlei om- en binnenwegen toch in het stadion te geraken. Langs hobbelige zandwegen naast de spoorweg, via de trein vanuit naburige dorpjes... Maar ook gewoon met veel Antwerpse branie en durf... door de hoofdingang', aldus de krant.

Geen controle
Het strafste verhaal kwam van de 48-jarige Joeri. Hij kwam op eigen houtje naar Enschede. De Antwerp-supporter verstopte zich uren voor de aftrap al in het Twente-stadion. "Ik ben gewoon binnengewandeld, zonder dat er mij iemand tegenhield. Er was gewoon niemand", aldus Joeri.

"Ik heb me dan verstopt in de catacomben van het stadion, tot ik rond 18u volk hoorde binnenkomen. En dan heb ik mij gewoon onder het volk gemengd. En nog een truc: gewoon Frans beginnen praten als er iemand iets vraagt, dan laten ze je sneller met rust in Nederland", gaat de man verder.

Gratis eten en drinken
De Antwerp-supporter ging zelfs nog een stapje verder. "Ik ben zelfs in het stadionrestaurant binnengestapt. Je had geen controlebandje nodig, je kon er gewoon aan een tafel ging zitten, iets drinken of mee aanschuiven bij het gratis buffet. Ik heb lekker gegeten, alleen die gehaktballetjes waren wat minder."

Poll

Zal Antwerp zich plaatsen?

(810 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws