Tienkoppig Antwerp doet geweldige zaak in leeg stadion, gelijkspel tegen AZ

22-08-2019 22:18
23

Antwerp heeft een goede zaak gedaan op bezoek bij AZ Alkmaar. Het kwam op voorsprong tegen de Nederlanders, maar gaf die uiteindelijk nog uit handen. Het werd 1-1.

We kregen een bijzonder pittig wedstrijdbegin, met kansen aan beide kanten. Zowel AZ als Antwerp konden al na enkele minuten op voorsprong gekomen zijn. Het was toch vooral AZ dat het beste voor de dag kwam, met het meeste balbezit en de grootste kansen.

Een doelpunt puurde het niet uit dat overwicht, de elf van Laszlo Bölöni hielden nog stand. Aan de overzijde boezemde een sterke Aurelio Buta de Alkmaarders angst in, toch was het vooral verdedigen waar The Great Old aan dacht.

Toch was het Antwerp dat het eerst kon vieren. Net voor rust bediende Dieumerci Mbokani ploegmaat Dylan Batubinska. Die schoot de bal voorbij doelman Marco Bizot.

Het doelpunt zorgde voor veel motivatie bij Antwerp, dat plots nog meer geloofde in de winst. Net na rust resulteerde dat in een uitstekende kans voor Lior Refaelov, hij besloot op de paal.

Ook AZ bleef ontzettend gevaarlijk en rekende op enkele flitsen van de jonkies voorin. Het werd een warme avond voor Bolat, die geen moment rust had. Antwerp probeerde het leep uit te spelen, maar kreeg het niet makkelijk na een rode kaart voor Buta.

AZ ging vol in de aanval en werd daar ook voor beloond. Tien minuten voor tijd werd Bolat dan toch verslagen. Een voorzet van Idrissi kwam tot bij Boadu, die maakte er 1-1 van. AZ kwam uiteindelijk nog goed weg toen Midstjo geen rode kaart kreeg na duidelijk natrappen. Het bleef 1-1, een goede uitgangspositie voor The Great Old.