Mulder verlaat VRT voor VTM, Nederlandse analist legt uit waarom

Mulder verlaat VRT voor VTM, Nederlandse analist legt uit waarom

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 22:45do 22-08-2019 om 22:45

Jan Mulder is voortaan niet meer te zien bij de VRT, maar wel bij VTM. De Nederlandse analist koos voor een pikante overgang. Tegenover Humo legt hij uit waarom.

In Nederland viel te lezen dat het financiële een grote rol zou gespeeld hebben. Zo krijgt Mulder naar verluidt maar liefst één miljoen euro bij VTM. Dat weerlegt hij. "Geloof de magazines maar niet", aldus Mulder.

"Maar ik klaag niet, ik heb me financieel verbeterd. Eigenlijk wilde ik niet weg. Maar mijn contract liep af en ik had nog niks van de VRT gehoord. Het was in december. Op mijn leeftijd ga je dan twijfelen: ‘Willen ze me wel nog?’ Net op dat moment werd ik door VTM gepolst", geeft Mulder aan.

De VRT wilde Mulder nochtans niet kwijt. "Achteraf wilde de VRT een tegenvoorstel doen, maar ik had al mijn woord aan VTM gegeven. En ik ben dan niet de man die twee partijen tegen elkaar gaat uitspelen. Al deed het me wel pijn om afscheid te nemen van Frank Raes, Filip Joos en Pieter Boone (eindredacteur ‘Extra Time’, red.). Die mensen liggen me na aan het hart. Ik ga ze missen", besluit Mulder.

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws