Politie van Enschede houdt auto's met Belgische nummerplaten tegen

Politie van Enschede houdt auto's met Belgische nummerplaten tegen

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 17:15do 22-08-2019 om 17:15

Laatste update: donderdag 22 augustus 2019 om 18:05do 22-08-2019 om 18:05

De fans van Antwerp mogen donderdagavond niet binnen tegen AZ Alkmaar, maar ook in de stad Enschede zijn ze niet welkom. Zeker op de toegangswegen naar de Oude Markt wordt er actief gecontroleerd, zo weet Het Nieuwsblad.

Volgens hun informatie zijn de eerste Antwerp-fans daar al weggestuurd. Dat gebeurde zonder incidenten. De politie bewaakt de toegangswegen, spreekt groepjes aan en controleert ook de identiteitskaarten. Om dat allemaal vlot te laten verlopen is er ook versterking uitgerukt.

Fans van Antwerp bellen ook massaal naar het stadhuis van Enschede om hun beklag te doen, vertelt woordvoerder Ton Kamp aan VTM Nieuws. "Ik kan nu al zeggen dat het om honderden telefoontjes gaat. Morgen ga ik een beeld hebben van wat dit de samenleving gekost gaat hebben. Ik kan me de frustraties voorstellen, maar het is jammer dat ze daarom de moeite nemen om onze telefoon plat te leggen."

Update 18.04: De Nederlandse politie blijft alle wegen rondom Enschede streng controleren, zo bewijzen onderstaande beelden. Auto's met een Belgische nummerplaten worden tegengehouden en langs de kant gezet voor controle. Alles om Antwerp-fans buiten het stadion te houden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws