Verheyen schijnt zijn licht op Kums: Dat lijkt me niet aangewezen

Verheyen schijnt zijn licht op Kums: "Dat lijkt me niet aangewezen"

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 14:00do 22-08-2019 om 14:00

Laatste update: donderdag 22 augustus 2019 om 14:18do 22-08-2019 om 14:18

Sven Kums is terug bij zijn oude nest. KAA Gent heeft de middenvelder voor één seizoen gehuurd van Anderlecht. Een sterke zet, zo vindt Gert Verheyen.

"Voor AA Gent is Kums een enorme aanwinst voor de kern, en voor Sven zelf is het een goede oplossing, want die was echt wel nodig", geeft Verheyen aan in Het Nieuwsblad.

"Bij Anderlecht werd hij aan de kant geschoven, maar niet noodzakelijk omdat hij geen niveau haalde. Zo'n keuze wordt gemaakt om ofwel sportieve redenen, ofwel financiële redenen, of om beide redenen. Vorig jaar heeft hij nog een aantal goede matchen gespeeld in een ploeg waarover niemand nog iets positiefs kon vertellen. Misschien is hij nu nog extra gemotiveerd om zich te bewijzen bij AA Gent, de ploeg waar hij toch zijn beste spel ooit bracht."

De vraag is wel hoe Kums wordt ingepast. "Owusu weghalen als verdedigende middenvelder is voor mij geen optie. Hij is de revelatie. Maar Kums kan ook gerust op een andere plaats in de ruit van Gent spelen, waar Odjidja en David ook hun vaste plaats lijken te hebben. Het systeem aanpassen in functie van de ex-kapitein lijkt me niet meteen aangewezen. Al blijft het altijd een mogelijkheid, want ook als de ploeg goed draait, kan een systeem snel veranderen."

Poll

Zal Kums slagen bij KAA Gent?

(782 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws