Supporter van KRC Genk krijgt pak slaag: Dan was ik dood geweest

Supporter van KRC Genk krijgt pak slaag: "Dan was ik dood geweest"

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 13:00do 22-08-2019 om 13:00

De fans van KRC Genk mochten afgelopen zaterdag vieren op de Freethiel (0-4). Voor Dimitri Daniëls werd het toch een avond in mineur. Hij werd aangevallen door fans van de thuisploeg en deed in Het Belang Van Limburg voor het eerst zijn verhaal.

"Ik wandelde alleen naar mijn auto die in de buurt van het stadion geparkeerd stond", vertelt Daniëls. "Een paar Beveren-supporters waren aan het roepen: 'Alle Limburgers zijn homo!' Ik heb geantwoord met 'Aly Samatta', omdat hij drie keer gescoord heeft. Toen begonnen ze van alles naar mijn auto te gooien: onkruid en brokken aarde, bleek achteraf. Ik heb gevraagd of ze wilden stoppen en heb erbij gezegd: 'en het was 0-4'. Vanaf dan weet ik niets meer. Het licht ging uit."

Enkele getuigen maakten het wél nog mee. "Blijkbaar heb ik een vuistslag gekregen en ben ik met mijn hoofd tegen de borduur gevallen. Eén van die jongens is bij mij gebleven, de dader is op de bus gestapt. Er zijn nog twee onbekenden die zich over mij ontfermd hebben. Ze hebben bij mijn schoonzus aangebeld en mijn schoonbroer heeft opengedaan."

Het had een pak slechter kunnen aflopen voor Daniëls. "Ik ben wakker geworden in de ziekenwagen. Aan mijn val had ik een wonde aan het achterhoofd overgehouden, die onmiddellijk gehecht moest. Ook mijn oog en wang zijn nog dik en ik heb nekpijn. Maar ik heb veel geluk gehad. Als ik slechter was gevallen, was ik er misschien niet meer geweest."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws