Kortrijk strikte Selemani, maar kan hem mogelijk komende maanden niet gebruiken

Kortrijk strikte Selemani, maar kan hem mogelijk komende maanden niet gebruiken

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 10:50do 22-08-2019 om 10:50

Bij KV Kortrijk tekende Faïz Selemani deze week een contract. Toch bestaat de kans dat KVK de vleugelspeler de komende weken en maanden niet kan/mag opstellen.

Selemani stond tot voor kort op de loonlijst van Union. Daar verbrak hij éénzijdig zijn contract om naar Kortrijk te kunnen vertrekken. Volgens Selemani kon hij dat doen, omdat Union hem naar de B-kern had gestuurd en er een incident was met de security. Union vindt evenwel dat de speler niet het recht had op zijn contract éénzijdig op te stappen.

Ook bij de Pro League ging de vlag niet uit na de overgang van Selemani bij Kortrijk. CEO Pierre François liet al weten dat alle partijen zich moeten houden aan de regels. Bij de Pro League vrezen ze dat in de toekomst nog meer spelers het voorbeeld van Selemani gaan volgen.

Ondertussen geraakt Selemani niet speelgerechtigd voor KV Kortrijk. De arbitragecommissie van de voetbalbond moet eerst immers oordelen om Selemani in zijn recht staat. Als Selemani geen gelijk krijgt, kan Kortrijk de speler pas op 1 juli 2020 opstellen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Poll

Was Selemani in zijn recht om zijn contract éénzijdig te verbreken?

(409 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws