UPDATE: Davies bevestigt slecht nieuws over aanvaller Roofe

UPDATE: Davies bevestigt slecht nieuws over aanvaller Roofe

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 08:29do 22-08-2019 om 08:29

Laatste update: donderdag 22 augustus 2019 om 14:45do 22-08-2019 om 14:45

Volgens Het Belang van Limburg kan RSC Anderlecht nog geen beroep doen op aanwinst Kemar Roofe tot half september, dat is langer dan gepland.

Paars-wit hoopte de spits, overgekomen van het Engelse Leeds United, op tijd klaar te stomen voor de toppers tegen KRC Genk en Standard Luik, maar dat lijkt aldus niet te lukken. De enkelverstuiking is nog niet voldoende hersteld.

‘De blessure is nog niet genoeg geheeld om vrijdag al te spelen tegen Genk. Een week later tegen Standard zou Roofe eventueel wel kunnen spelen, maar de kans is klein dat Anderlecht het risico neemt om zijn seizoen te ondermijnen’, klinkt het.

Waarschijnlijk zal Roofe pas half september debuteren voor Anderlecht, na de interlandbreak. Vincent Kompany heeft niet veel alternatieven. Enkel Pieter Gerkens en Isaac Kiese Thelin lopen vooraan rond bij paars-wit.

Update 14u45: T1 Simon Davies heeft op zijn persconferentie verteld dat Roofe inderdaad out is tot na de interlandbreak. "We rekenen op hem na de internationale break. Hij werkt hard in de fitnesszaal en doet ook al wat oefeningen op het veld. Zijn vooruitgang verloopt naar wens."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws