Pro League over transfersoaps: Dit probleem kan zich verspreiden

Pro League over transfersoaps: "Dit probleem kan zich verspreiden"

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 19:52wo 21-08-2019 om 19:52

De Pro League is niet van plan een standpunt in te nemen in de dossiers omtrent Faïz Selemani en Alexis De Sart. Beide spelers verbraken hun contract om aan de slag te gaan bij een andere ploeg.

De Pro League blijft op de oppervlakte, maar toch is er ongerustheid. "Selemani beroept zich op dringende redenen om zijn contract te verbreken. Ik begrijp goed dat de Brusselaars die betwisten. Maar de Pro League kan zich daarover niet uitspreken", verklaarde CEO Pierre François aan Belga. "Het reglement van de voetbalbond, waaraan zowel Union als KV Kortrijk gebonden zijn, schrijft de procedure voor."

"We moeten vermijden dat het economische model waarop onze competitie is gestoeld in gevaar komt. De levensvatbaarheid van onze clubs is gebaseerd op ons transfersysteem”, vervolgde François, "Tenzij we waakzaam zijn, blijft het niet bij deze twee incidenten. Dit probleem kan zich verspreiden als een olievlek. Het kan niet alleen voor andere Belgische clubs, maar ook voor buitenlandse dienen als een voorbeeld. Zeker voor eigenaars die behalve een Belgische ook een buitenlandse club in hun bezit hebben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws