Union haalt snoeihard uit: Kortrijk legt een bom onder het transfersysteem

Union haalt snoeihard uit: "Kortrijk legt een bom onder het transfersysteem"

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 18:44di 20-08-2019 om 18:44

Laatste update: dinsdag 20 augustus 2019 om 18:49di 20-08-2019 om 18:49

Philippe Bormans, CEO van Union Saint-Gilloise, heeft zwaar uitgehaald naar KV Kortrijk omwille van de transfer van Faïz Selemani. De winger verbrak zijn contract en tekende meteen bij Kortrijk. Union krijgt geen transfersom.

Selemani had een transferverzoek ingediend, maar de club liet de aanvaller niet vertrekken. Daarop besloot Selemani zijn contract eenzijdig te verbreken en vrijwel meteen bij Kortrijk te tekenen. "De bom die KV Kortrijk hier legt onder het transfersysteem is zelden gezien. Moest KV Kortrijk hier mee wegkomen, betekent dit een ongezien risico voor het Belgische voetbal", vertelde Bormans aan Het Laatste Nieuws.

"Hun grootste inkomstenbron en gedane investeringen blijken plots van geen waarde meer, nu elke (buitenlandse) club een speler kan aanzetten om op basis van een fictieve reden zijn contract eenzijdig te verbreken. De eventuele verbrekingsvergoeding, zullen zij achteraf met plezier betalen voor de speler. Deze ligt immers veel lager dan de transfervergoeding."

Kortrijk is zich echter van geen kwaad bewust. "Wij krijgen het gevoel dat de verantwoordelijken van Union hun fout in onze schoenen willen schuiven”, aldus Matthias Leterme, algemeen manager bij de Kerels.. "Ik wijs erop dat wij geen betrokken partij zijn in de discussie tussen Union en Faïz Selemani, waarbij de werknemer zijn arbeidsovereenkomst heeft verbroken omwille van een zware fout van zijn werkgever. Wij hebben met heel de discussie niets te maken."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Heeft Union gelijk volgens jullie?

(369 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws