OFFICIEEL: KV Kortrijk strikt Slowaakse doelman van het Franse Lille

OFFICIEEL: KV Kortrijk strikt Slowaakse doelman van het Franse Lille

20-08-2019 12:04 Laatste update: 12:10

Adam Jakubech is de nieuwste aanwinst van KV Kortrijk. Jakubech is een 22-jarige doelman die dit seizoen wordt gehuurd van de Franse eersteklasser Lille OSC. Kortrijk heeft ook een optie tot aankoop in de overeenkomst weten op te nemen.

Jakubech was vanaf zijn achttiende al actief in de hoogste afdeling van zijn vaderland Slowakije. De sluitpost was vanaf het seizoen 2016/17 de eerste keus bij Spartak Trnava en speelde zich bij die club in de kijker van Lille. De Fransen hadden in de zomer van 2017 één miljoen euro over voor Jakubech, die een contract tot medio 2022 ondertekende.

Na twee seizoenen wacht Jakubech nog altijd op zijn debuut voor Lille. Vorig jaar was hij reservedoelman van de Franse vice-kampioen. Beide partijen stonden echter open voor een uitleenbeurt en Kortrijk zag een welkome versterking in de enkelvoudig international.

Sébastien Bruzzese stond de eerste vier partijen onder de lat en krijgt vanaf heden concurrentie van Jakubech. Jongelingen Jarno De Smet en en Maxim Deman zijn de andere doelmannen in de kern.