Tuttosport: Napoli wil Milik betrekken in ruildeal, ook Duitse belangstelling

Tuttosport: Napoli wil Milik betrekken in ruildeal, ook Duitse belangstelling

19-08-2019 12:42

De kans is groot dat Arek Milik voor het sluiten van de transfermarkt vertrekt bij SSC Napoli. Twee clubs zijn in de race voor de Poolse spits, weet Tuttosport: Internazionale en Borussia Dortmund. 

Milik (25) zint op een nieuw avontuur, omdat de afgelopen weken duidelijk is geworden dat hij dit seizoen niet op een basisplaats hoeft te rekenen in Napels. Trainer Carlo Ancelotti kiest voor andere spelers in de punt van de aanval. Sowieso hoopt Napoli voor de transferdeadline op 2 september nog een extra goalgetter aan te trekken.

Mogelijk kan Milik worden betrokken in een directe deal met Inter. Napoli-preses Aurelio De Laurentiis wil Mauro Icardi dolgraag inlijven. In ruil voor Milik en 20 à 30 miljoen euro probeert hij volgens Tuttosport om de Argentijn naar Stadio San Paolo te halen.

Icardi, die zichzelf onmogelijk heeft gemaakt in Milaan, staat ook in de belangstelling van onder meer AS Monaco en Juventus; mogelijk gaat de voorgestelde ruildeal dus niet door. Borussia Dortmund zou de situatie van Milik ondertussen op de voet volgen. BVB is, net als Napoli, nog op zoek naar een extra spits.

Milik speelde eerder al in de Bundesliga. Tussen 2013 en 2014 kwam de Pool uit voor Bayer Leverkusen en FC Augsburg (huurbasis). Ajax haalde hem daarna naar de Eredivisie. Eerder deze zomer werd Milik nog gelink aan Real Betis.