Wel of geen penalty voor Kortrijk tegen Anderlecht? Zijn reactie verraadt hem

Wel of geen penalty voor Kortrijk tegen Anderlecht? "Zijn reactie verraadt hem"

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 21:31zo 18-08-2019 om 21:31

RSC Anderlecht leed zaterdag alweer een pijnlijke nederlaag. Het ging met 4-2 onderuit tegen KV Kortrijk. Het kantelpunt in de wedstrijd was de penaltyfout van Philippe Sandler. Al waren er nog twijfels of de Nederlander ook in de fout ging.

In de eigen zestien ging Sandler met zijn been erg hoog in de lucht. Het was niet duidelijk of hij tegenstander Ajagun ook echt raakte, maar scheidsrechter Erik Lambrechts wees naar de stip. Ook de VAR greep niet in, al viel uit de beelden ook niet op te maken of Sandler tegenstander Ajagun wel raakte.

Volgens Marc Degryse was er wel een indicatie waarom de scheidsrechter de juiste beslissing nam. "De reactie van Sandler verraadt hem eigenlijk", klonk het bij Play Sports. "Als het onterecht was en Sandler had hem helemaal niet geraakt, zou hij woest en razend zijn geworden. Er zal wel een minimaal contact zijn geweest", zegt hij.

Dat zeg ook ex-scheidsrechter Marcel Javaux. "Ik weet niet zeker of hij hem raakt. Maar we moet toegeven dat Sandler helemaal niet discussieert met de ref", klinkt het op Twitter.

Poll

Was het een terechte strafschop?

(354 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws