Bailey kon naar Ajax, maar trok naar Genk: 'Er was veel onduidelijkheid

Bailey kon naar Ajax, maar trok naar Genk: 'Er was veel onduidelijkheid"

18-08-2019 19:34
1

Leon Bailey kon meerdere keren naar Ajax, maar van een transfer naar Amsterdam kwam het nooit. Uiteindelijk eindigde de Jamaicaanse buitenspeler in 2017 bij het Bayer Leverkusen van Peter Bosz.

Bailey (22) was in 2015 al op proef bij Ajax. Daarvoor speelde hij in de jeugd van AS Trencin. Ajax wilde hem halen, maar Bailey had problemen met zijn werkvergunning. "Ik was al eens bij Ajax voor ik een professional was. Ik trainde onder Frank de Boer en deed af en toe mee", vertelt Bailey bij Bij Andy in de Auto.

"Er waren wat problemen met mijn werkvergunning. Daarom moest ik terug naar Jamaica. Het plan was om terug te gaan naar Ajax, maar het was lastig om een werkvergunning te krijgen. Toen ging ik naar Trencin en naar KRC Genk."

Ajax toonde twee jaar later opnieuw interesse en wilde miljoenen betalen om de buitenspeler los te weken bij Genk. Uiteindelijk werd het Bayer Leverkusen. "Toen ik het goed deed bij Genk, wilden ze me heel graag. Maar er was veel onduidelijkheid over of ik naar Ajax zou gaan of niet. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Leverkusen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie