Mindere generale repetitie voor AZ vlak voor de komst van Antwerp

Mindere generale repetitie voor AZ vlak voor de komst van Antwerp

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 19:09zo 18-08-2019 om 19:09

AZ is na drie Eredivisie-wedstrijden zijn maximale score kwijtgeraakt. De Alkmaarders namen het 'in eigen huis' op tegen FC Groningen, dat het Kyocera Stadion in Den Haag verliet met een 0-0 gelijkspel. Donderdag neemt AZ het thuis op tegen Antwerp in de laatste voorronde van de Europa League. 

AZ speelde op donderdag in Europees verband tegen FC Mariupol en deed dat met Ron Vlaar en Stijn Wuytens als centraal duo. De twee waren zondagmiddag niet beschikbaar: Pantelis Hatzidiakos vormde samen met Teun Koopmeiners het hart van de defensie en Jordy Clasie mocht daardoor zijn basisdebuut maken.

Beide ploegen hielden elkaar in bedwang tijdens de eerste helft, waarin er weinig gebeurde voor de goals. FC Groningen zorgde voor dreiging via een vrije trap en een afstandskrul van Ajdin Hrustic en een kopbal van Kaj Sierhuis. Op slag van rust kon Oussama Idrissi zijn oude club pijn doen na een fraai hakje van Hatzidiakos, maar het schot van de AZ-aanvaller strandde onderweg.

Naarmate de wedstrijd vorderde, maakte AZ er meer werk van. Calvin Stengs schoot rakelings naast van grote afstand, maar de grootste scoringskans was voor de gasten uit Groningen. Mo El Hankouri kreeg vrije doortocht richting Marco Bizot en zocht de verre hoek, maar mikte naast. De ploeg van Danny Buijs had even later geluk, nadat een corner van Stengs net voor het doel langs scheerde. Een doelpuntloos gelijkspel bleek echter onafwendbaar.

AZ mag zich nu opmaken voor het Europa League-tweeluik met Royal Antwerp FC op donderdag 22 en 29 augustus. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Haalt Antwerp de groepsfase van de Europa League?

(114 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws