OFFICIEEL: 107-voudig Engels international stopt na loopbaan van 20 jaar

OFFICIEEL: 107-voudig Engels international stopt na loopbaan van 20 jaar

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 15:47zo 18-08-2019 om 15:47

Ashley Cole is officieel gestopt met voetballen. De Engelse linksback was twintig jaar lang profvoetballer, maar houdt het nu definitief voor gezien. Hij wil zich gaan richten op een trainerscarrière.

De gewezen linkervleugelverdediger maakte live op Sky Sports bekend dat hij een punt achter zijn loopbaan heeft gezet en dat hij het trainersvak in wil gaan. Zijn laatste avontuur was een half jaar bij Derby County, waar hij onder zijn oude Chelsea-ploegmaat Frank Lampard speelde. Cole kwam in de playoff om promotie naar de Premier League nog in actie. Die wedstrijd verloor Derby met 2-1 van Aston Villa.

Voordat Cole bij de club van Lampard kwam spelen, was hij drie jaar in de Verenigde Staten actief. Daar speelde hij bij Los Angeles Galaxy. Ook speelde de Engelsman twee seizoenen bij AS Roma, maar zijn meeste successen behaalde hij bij Arsenal en Chelsea. Cole werd drie kampioen van Engeland, maar met Chelsea veroverde hij ook internationale prijzen. Zo staan zowel de Champions League als Europa League op zijn indrukwekkende palmares.

Cole kende ook een mooie loopbaan bij de Engelse selectie. De 38-jarige Cole heeft 107 interlands voor The Three Lions achter zijn naam staan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws