Kompany gaat zijn tactiek niet aanpassen: Daar zal geen compromis over komen

Kompany gaat zijn tactiek niet aanpassen: "Daar zal geen compromis over komen"

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 12:35zo 18-08-2019 om 12:35

Vincent Kompany heeft nog niet kunnen winnen als speler/manger van RSC Anderlecht. De Rode Duivel was hard voor zijn ploeg na de nederlaag op KV Kortrijk (4-2), maar hij is niet van plan om van zijn principes af te stappen.

"We hebben geen excuses. De tweede helft was niet goed genoeg en de mentale weerbaarheid was beneden alle peil. Dat verwacht je met een jonge ploeg, maar niet in die mate dat het zo drastisch afloopt", vertelde Kompany aan Sporza. "Eén ding is zeker: we blijven voor balbezit gaan. Als we nu 10 kansen nodig hebben om te scoren, dan gaan we de volgende keer voor 20 kansen. Daar zal geen compromis over komen."

De defensie van Anderlecht liet zich na de rust op verschillende fouten betrappen. Ook Kompany ging niet vrijuit. "Ik ga ervan uit dat elke tegengoal mijn fout zal zijn, als coach of als verdediger. Dat neem ik op mij. Dat dit een klap is? We zullen de grote wedstrijden aanpakken met hetzelfde enthousiasme. Misschien is dit de klap die de groep wakker schudt. Maar ze moeten niet twijfelen aan wat ze brengen, want dat is met momenten fenomenaal."

 "Wie mij een beetje kent, weet ook dat ik nu al keihard uitkijk naar de match van vrijdag in Genk. Deze ploeg moet gewoon krijgen wat de spelers verdienen en daar zullen we voor werken", besloot de speler/manager van paars-wit.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws