Advocaat van Put reageert: Slachtoffer van een interne afrekening

Advocaat van Put reageert: "Slachtoffer van een interne afrekening"

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 10:00zo 18-08-2019 om 10:00

Paul Put is in opspraak gekomen in het Afrikaanse Guinee. Hij is daar levenslang geschorst voor corruptie. Zijn advocaat Kris Luyckx spreekt over een interne afrekening, waar Put het slachtoffer van is.

"Mijn cliënt heeft zich niet kunnen verdedigen", vertelt Luyckx aan Het Nieuwsblad. "En met het opleggen van de enorme boete probeert men enkel onder de betaling van de opzegvergoeding uit te komen."

Volgens Luyckx speelt Guinee een vuil spelletje. "Men heeft duidelijk gewacht tot op het moment dat men wist dat Paul Put het land had verlaten om de disciplinaire commissie deze éénzijdige beslissing te laten nemen zodat hij zich niet heeft kunnen verdedigen op deze onterechte beschuldigingen die kaderen binnen een interne afrekening waardoor ook de vice-president van de Guinese voetbalbond werd veroordeeld. Door mijn cliënt nog te veroordelen tot een monsterboete van 100.000 euro hoopt men zo onder de betaling van de opzegvergoeding onderuit te komen."

Put vecht deze beslissing aan. "Zowel wat de beslissing van de disciplinaire commissie, als wat de niet betaling van de opzegvergoeding betreft, heb ik de opdracht gekregen om een procedure op te starten bij het TAS, nadat wij zowel de Afrikaanse voetbalconfederatie (CAF) als de FIFA hebben ingelicht van deze dubieuze praktijken waarvan Paul Put het slachtoffer is geworden."

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws