Zuivere hattrick van Samatta bij ruime zege van Genk bij Waasland-Beveren

Zuivere hattrick van Samatta bij ruime zege van Genk bij Waasland-Beveren

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 22:17za 17-08-2019 om 22:17

Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019 om 22:20za 17-08-2019 om 22:20

Na de nederlagen tegen KV Mechelen en Zulte Waregem heeft KRC Genk revanche genomen op de Freethiel. De landskampioen haalde het met 0-4 tegen Waasland-Beveren. Met drie treffers van Ally Samatta de Man van de Match.

Gabriël had al vroeg door dat hij voor een drukke avond stond. De doelman van Waasland-Beveren stond er eigenlijk negentig minutenlang vrij alleen voor. Op de Freethiel kregen we eenrichtingsvoetbal te zien. Paintsil maakte niet zijn mooiste goal ooit, maar bracht Genk na 21 minuten wel op voorsprong. Via zijn hoofd en knie wist Paintsil te scoren.

Waasland-Beveren bleef de bal maar aan Genk schenken. Samatta nam de cadeaus maar wat graag tot drie keer aan toe aan. De topschutter van Genk maakte een zuivere hattrick. Zijn laatste doepunt kwam er na een knappe opening van invaller Hagi.

Door de zege telt Genk nu zes punten na vier matchen. Waasland-Beveren blijf achter met één op twaalf. Volgende week trekken de Waaslanders naar Cercle Brugge. In het Jan Breydelstadion staat nu al een degradatieduel op het programma. Cercle Brugge heeft immers nog geen enkel punt te pakken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws