Na overwinning tegen Cercle Brugge beent KV Mechelen Club Brugge bij

Na overwinning tegen Cercle Brugge beent KV Mechelen Club Brugge bij

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 21:53za 17-08-2019 om 21:53

Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019 om 21:55za 17-08-2019 om 21:55

KV Mechelen heeft zaterdag Cercle Brugge over de knie gelegd. Helemaal vlot kwam de 3-1 zege van Mechelen niet tot stand, maar na vier speeldagen telt de promovendus wel evenveel punten als leider Club Brugge.

Bij Mechelen ontbrak Thoelen door een schorsing. Castro begon daarom tussen de palen. Voorin mocht De Camargo zich uitleven. Vanzeir verdween naar de bank. Bij Cercle Brugge noteerden we één wijziging. Omeonga nam de plaats in van Hoggas. Bij een overwinning kon Mechelen naast Club Brugge komen in de stand, maar het was Cercle Brugge dat op voorsprong kwam. Bij de eerste kans voor de bezoekers was het in de 24e minuut raak. Dabila mocht vieren na een kopbal.

Pas in de tweede helft kon Mechelen langszij komen. Na een zoveelste hoekschop maakte Togui de gelijkmaker. Dankzij de hulp van de VAR klom Mechelen in de 66e minuut op voorsprong. De man in het busje riep De Cremer naar de kant. Daar oordeelde de ref dat er een overtreding op Swinkels werd gemaakt. Vanaf elf meter maakte Storm de 2-1. Met een gelukkig doelpunt zette De Camargo de eindstand op het bord.

Door de zege telt KV Mechelen net zoals Club Brugge tien punten. Blauw-Zwart staat wel aan de leiding door een beter doelpuntensaldo. Na vier speeldagen blijft Cercle Brugge achter met nul op twaalf. Volgende week speelt Cercle Brugge thuis tegen Waasland-Beveren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws