Transfer voor Dost: Nederlandse spits keert terug in de Bundesliga

Transfer voor Dost: Nederlandse spits keert terug in de Bundesliga

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 21:39za 17-08-2019 om 21:39

Bas Dost keert zo goed als zeker terug in de Bundesliga. Eintracht Frankfurt huurt de Nederlandse spits dit seizoen van Sporting Portugal. De Duitsers maken zaterdag via de officiële kanalen bekend dat de onderhandelingen in een vergevorderd stadium zijn.

De dertigjarige Dost krijgt bij Frankfurt te maken met een zware erfenis. De club nam deze zomer afscheid van steunpilaren Sebastién Haller (West Ham United) en Luka Jovic (Real Madrid). Eintracht Frankfurt maakt bekend dat de deal na het weekend wordt afgerond. Eerst moeten de laatste details nog geregeld worden, zo laat de club weten.

Dost maakte er geen geheim van dat hij open stond voor een nieuw avontuur. Sporting was bereid om mee te werken aan een transfer, maar bereikte met diverse clubs geen akkoord over de transfersom. Eintracht Frankfurt heeft nu dus wel beet. In afwachting van een transfer ontbreekt Dost in de wedstrijdselectie van trainer Marcel Keizer voor het competitieduel met Sporting Braga.

Dost speelde eerder in de Bundesliga voor VfL Wolfsburg. Hij verhuisde in 2016 naar Portugal. Voor Sporting maakte Dost 76 doelpunten in 84 competitiewedstrijden. In zijn eerste seizoen werd hij met 34 goals direct topscorer van de Portugese competitie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws