Anderlecht wint voor vierde keer op rij niet, Kortijk buigt achterstand nog om

17-08-2019 19:48 Laatste update: 19:51
101

Na vier speeldagen blijft Anderlecht achter met een pijnlijke 2 op 12. Ook tegen KV Kortrijk liep het fout af. De Brusselaars gingen met maar liefst 4-2 onderuit.

Kortrijk werd al snel helemaal naar achteren geduwd door Anderlecht, dat zocht naar een vroeg doelpunt tegen de Kerels. Een flater achterin bij KVK zorgde daar bijna voor, doelman Bruzzesse hield zijn netten schoon.

Helemaal bij de keel werd Kortrijk niet genomen. Anderlecht loste de greep, Kortrijk kreeg weer adem. Paars-wit moest zwoegen tegen Kortrijk, dat gelijke tred hield met de Brusselaars. Vanuit het niets viel dan toch dat doelpunt. Het was Samir Nasri die de score opende voor de Brusselaars, Vlap zorgde voor de assist.

Anderlecht kreeg moed en nam de wedstrijd helemaal over. Hendrik Van Crombrugge werd op een mislukte voorzet van Karel D'Haene na ook helemaal niet bereikt. Een makkelijke avond voor Sandler en Kompany.

Vanderhaeghe greep in met de komst van Hervé Kage. De tweede helft begon ook meteen goed voor KVK. Het kreeg een strafschop na gevaarlijk spel van Philippe Sandler. De 1-1 was het resultaat.

De inbreng van Kage bleek ook een gouden wissel. Meteen na de strafschop werd het 2-1. De doelpuntenmaker? Kage. Anderlecht kwam als een volledig andere ploeg uit de kleedkamer.

Anderlecht gaf zich niet gewonnen, het ging op zoek naar dat doelpunt en kreeg dat ook. Dat moest het wel scoren via de stip, na een strafschopfout op Nacer Chadli. Vlap maakte er 2-2 van.

Wie dacht dat het daarbij ging blijven, was verkeerd. Opnieuw werd Mboyo alleen gelaten door Kompany en Chadli. De aanvaller profiteerde en plaatste de bal voorbij Hendrik Van Crombrugge: 3-2. Het werd een tweede helft om duimen en vingers van af te likken! Zo'n helft verdiende ook een even heerlijk doelpunt. Daar zorgde Karel D'Haene dan weer voor. Met een absolute wereldtreffer werd het 4-2.

Anderlecht likt zijn wonden en blijft na de nederlaag achter met een 2 op 12. Het staat daardoor pas op de 13e(!) plek in de stand.

View this post on Instagram

Een nieuwe deceptie voor RSC Anderlecht. Het geeft een voorsprong tegen KV Kortrijk nog uit handen! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #KVK #KVKortrijk #KORAND #Kompany