Witsel meteen goed voor twee assists, Verstraete en Bornauw gaan onderuit

17-08-2019 17:35

Vice-kampioen Borussia Dortmund is flitsend aan het nieuwe Bundesliga-seizoen begonnen. Voor eigen publiek werd FC Augsburg met 5-1 opgerold. Ook het Bayer Leverkusen van Leon Bailey is met een overwinning goed gestart.

Borussia Dortmund - Augsburg 5-1
Dortmund kon de bal al na dertig seconden uit het net halen, want bij de eerste aanval was het raak voor Augsburg. De thuisploeg stond verdedigend niet goed, waardoor Florian Niederlechner van dichtbij de 0-1 binnen kon schuiven. Dortmund herstelde de schade razendsnel, twee minuten later maakte Paco Alcacer weer gelijk.

Het duurde vervolgens lang voor Dortmund loskwam van Augsburg. Pas na rust wist de nummer twee van het vorige seizoen het verschil te maken. Jadon Sancho profiteerde van misgrijpen van de Augsburg-goalie en schoot in de 51e minuut de 2-1 binnen. Daarna ging het hard. Marco Reus maakte er een paar minuten later 3-1 van en Alcacer besliste het duel in de 59e (!) minuut met de 4-1.

Dortmund speelde de wedstrijd in een rustig tempo uit, al kreeg de ploeg nog wel kansen op meer goals. Pas in de slotfase maakte debutant Julian Brandt er 5-1 van. Axel Witsel speelde de hele wedstrijd en was goed voor twee assists. Thorgan Hazard werd na zeventig minuten voetballen gewisseld.

Leverkusen - Paderborn 3-2
Leverkusen kwam vroeg in de wedstrijd twee keer op voorsprong tegen Paderborn, maar gaf die ook twee keer heel snel weg. Na tien minuten maakte Leon Bailey op aangeven van Kevin Volland de 1-0.

Een paar minuten later stond het door Sven Michel echter alweer gelijk. Supertalent Kai Havertz zorgde daarna al weer snel voor blije gezichten bij Leverkusen, maar de vreugde van de 2-1 was van korte duur. Na iets minder dan een half uur fabriceerde Streli Mamba de gelijkmaker voor Paderborn.

Het Leverkusen van Bailey tapte in de tweede helft duidelijk uit een ander vaatje en was een aantal keren dicht bij een derde voorsprong. Paderborn werd amper nog gevaarlijk. De tijd begon te dringen voor de thuisploeg, maar in de slotfase kwam alles goed. Volland, die belangrijk was bij de 1-0, maakte op aangeven van de Braziliaan Wendell de 3-2 en bezorgde zijn ploeg daarmee de eerste drie punten van het seizoen.

Wolfsburg - FC Köln 2-1
Ook Wolfsburg kan goed terugkijken op de eerste speelronde van het nieuwe seizoen. Zijn ploeg VfL Wolfsburg wist zich met pijn en moeite langs 1. FC Köln te knokken: 2-1.

Hoogstaand was het allemaal niet wat Wolfsburg liet zien, maar de gecreëerde kansen werden wel allemaal omgezet in doelpunten. Köln, waar Birger Verstraete in de basis begon, keek na een kwartier spelen tegen een achterstand aan door Maximilian Arnold, die uithaalde nadat de bal uit een corner voor zijn voeten belandde: 1-0.

Vlak na rust verdubbelde Weghorst de score. De Nederlander kreeg de bal wat gelukkig mee, maar bleef koel toen hij oog-in-oog met doelman Timo Horn kwam te staan. In de slotfase maakte Simon Terodde het duel nog spannend, maar de drie punten kwamen niet meer in gevaar. Sebastiaan Bornauw bleef een hele wedstrijd op de bank.

Werder Bremen - Düsseldorf 1-3
Freiburg - Mainz 0-3