Frenkie de Jong baalt: 'Veel verkeerde keuzes en te slordig, niet goed gespeeld'

Frenkie de Jong baalt: 'Veel verkeerde keuzes en te slordig, niet goed gespeeld'

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 11:45za 17-08-2019 om 11:45

Frenkie de Jong is enorm teleurgesteld na zijn officiële debuut voor Barcelona. De middenvelder van de Catalanen, die deze zomer Ajax verliet om in Camp Nou te kunnen voetballen, verloor met zijn ploeg met 1-0 van Athletic Club.

Na de wedstrijd zocht Ziggo Sport in de persoon van Sierd de Vos de voormalig Ajacied op. "We zijn heel erg teleurgesteld, want we hebben niet goed gespeeld en zijn begonnen met een nederlaag", meldt hij voor de camera. "Het is niet dat ik fysiek heel erg moe ben, maar nu baal ik vooral van de manier waarop we verloren hebben."

De Jong merkte dat zijn nieuwe ploeg niet kon brengen wat het normaal wel kan. "Ze zetten hoog druk met veel intensiteit, maar daar horen wij gewoon onderuit te spelen. Vandaag vonden we die oplossingen alleen niet. We waren te slordig en maakten veel verkeerde keuzes."

Ook werd de middenvelder uit Arkel gevraagd naar de overtreding van Raul Garcia, die De Jong al na twee minuten stevig tackelde. "Ik wist dat hij hard zou spelen, dat hoort er gewoon bij. Daarmee maakt hij het veel ploegen lastig, dus hij heeft absoluut geen reden om dat te veranderen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws