Spaanse sportdokter over blessure Hazard bij Real: “Dat zijn de boosdoeners”

Spaanse sportdokter over blessure Hazard bij Real: “Dat zijn de boosdoeners”

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 11:15za 17-08-2019 om 11:15

Laatste update: zaterdag 17 augustus 2019 om 11:20za 17-08-2019 om 11:20

Eden Hazard heeft een blessure opgelopen bij Real Madrid. Zo zal zijn debuut in de Primera Division voor Real Madrid waarschijnlijk worden uitgesteld. De Spaanse sportdokter Gonzalez geeft meer uitleg.

“Tijdens de voorbereiding verrichten voetballers veel fysiek werk op training”, vertelt Gonzalez aan AS. “Daarbovenop komt het vele reizen, lang wachten op de luchthaven, constant veranderen van tijdzone,... Noem maar op. Allemaal factoren die niet bevorderlijk zijn voor het lichaam en uiteindelijk een blessure kunnen veroorzaken.”

“Hazard komt ook in een nieuwe omgeving terecht en kan niet wachten om zich te bewijzen in Madrid”, wordt de sportdokter geciteerd door Het Laatste Nieuws. “Dat leidt tot stress, wat ook het risico op een spierblessure verhoogt. Real moet de situatie goed opvolgen, zodat het niet erger wordt. Ze mogen niet te veel druk zetten en Hazard vooral niet té snel laten hervatten. Anders zou zijn lichte spierblessure opeens een aanslepend probleem kunnen worden voor maanden.”

Poll

Denk jij dat Hazard zal slagen bij Real Madrid?

(536 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws