Bayern heeft Coutinho binnen, Salihamidzic kondigt alvast volgende deal aan

Bayern heeft Coutinho binnen, Salihamidzic kondigt alvast volgende deal aan

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 00:04za 17-08-2019 om 00:04

Philippe Coutinho gaat inderdaad aan de slag bij Bayern München. Technisch directeur Hasan Salihadmidzic heeft vrijdagavond bevestigd dat de recordaankoop van FC Barcelona op weg is naar Der Rekordmeister.

De Braziliaanse spelmaker, in januari 2018 nog voor liefst 145 miljoen euro overgenomen van Liverpool, viel vrijdagavond op het allerlaatste moment af voor Athletic Bilbao-FC Barcelona. Volgens lokale én Duitse media had dit te maken met een op handen zijnde transfer. Dat is inderdaad het geval, bevestigde Salihamidzic rondom het duel tussen Bayern en Hertha BSC. "Karl-Heinz Rummenigge (de voorzitter van Bayern, red.) en ik waren deze week in Barcelona en we hebben een akkoord bereikt met Coutinho en zijn zaakwaarnemers. Ik ben verheugd dat we zo'n speler binnen hebben gehaald."

Bayern heeft de huurtransfer met optie tot koop inmiddels bevestigd via de officiële kanalen: Coutinho is, zodra de laatste formaliteiten zijn afgehandeld, na Benjamin Pavard, Lucas Hernández, Jann-Fiete Arp en Ivan Perisic de vijfde zomerse aanwinst voor Der Rekordmeister. Mickaël Cuisance moet nummer zes worden. De komst van de Franse middenvelder van Borussia Mönchengladbach is eveneens aanstaande, aldus Salihamidzic. "Een speler waaraan wij veel plezier gaan beleven", vertelt de Bosniër over Cuisance.

Lees meer over: Bundesliga

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws