'Dolberg past voor avontuur bij Hoffenheim en lijkt op weg naar de Ligue 1'

'Dolberg past voor avontuur bij Hoffenheim en lijkt op weg naar de Ligue 1'

16-08-2019 23:46

OGC Nice ligt op pole position voor Kasper Dolberg, melden Voetbal International en Telegraaf-journalist Valentijn Driessen vrijdagavond. De Telegraaf berichtte vrijdagochtend dat het Hoffenheim van Alfred Schreuder de Deen wil huren van Ajax, maar Nice lijkt ondertussen gas te hebben gegeven.

Driessen schoof vrijdagavond aan bij Veronica Inside en kwam aan het begin van de uitzending al met een update rondom Dolberg. "Ik krijg net een appje binnen. Hoffenheim wil Dolberg huren en alles was in feite al rond. Nu wil die zaakwaarnemer meer geld hebben. Die zit nu bij Nice, om te onderhandelen en zelf meer geld te krijgen."

Voetbal International schrijft dat de Fransen Dolberg definitief over willen nemen. De Deen staat zelf ook open voor een vertrek uit Amsterdam, nadat hij dinsdagavond tegen PAOK Saloniki op de tribune plaats moest nemen. Volgens VI hangt een transfer van de spits in de lucht.

Vermoedelijk kan Nice pas zakendoen, wanneer de overname door de Britse miljardair Jim Ratcliffe rond is. De rijkste man van Engeland, ook mede-eigenaar van het bijzonder succesvolle wielerteam Ineos, staat op het punt om de leiding over de Franse club over te nemen.