Scorende Lukebakio bezorgt Bayern München valse start in de Bundesliga

16-08-2019 22:33

Bayern München heeft verrassend puntenverlies opgelopen tijdens de opening van het nieuwe Bundesliga-seizoen. De winnaar van de laatste zeven edities incasseerde in de eigen Allianz Arena twee doelpunten (waaronder één van Dodi Lukebakio) tegen Hertha BSC, dat knap één puntje mee naar Berlijn nam.

Bayern begon met één nieuweling: Benjamin Pavard nam plaats in het hart van de verdediging, ten koste van Jérôme Boateng die naast recordaankoop Lucas Hernández plaatsnam op de bank. Karim Rekik deed negentig minuten mee met Hertha.

De thuisploeg had 24 minuten nodig om de score te openen. Topschutter Robert Lewandowski gleed een voorzet van Serge Gnabry binnen. Nog voor rust had Hertha de score alweer gelijk getrokken én omgebogen. Dodi Lukebakio schoot van afstand met een gelukje de 1-1 binnen en Marko Grujic omspeelde Manuel Neuer en zette de bezoekers op een verrassende 1-2 voorsprong.

De ploeg van Niko Kovac liet dit niet op zich zitten en begon aan een stormloop. Grujic maakte buiten het zicht van de scheidsrechter een overtreding, maar de VAR was onverbiddelijk: Lewandowski tekende vanaf de stip voor 2-2. Bayern had ruim een half uur om de wedstrijd alsnog te winnen, maar Hertha hield stand.