Eupen stunt, Club Brugge is het maximum van de punten kwijt

16-08-2019 22:21 Laatste update: 22:26
72

Club Brugge heeft niet langer meer het maximum van de punten in het Jan Breydelstadion. Vrijdagavond kwam het op de vierde speeldag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen KAS Eupen.

Na de plaatsing voor de Play-Offs van de Champions League was het vrijdagavond weer over naar de orde van de dag in de Jupiler Pro League voor Club Brugge. Na de heenmatch tegen Dynamo Kiev gooide Clement zijn ploeg nog half om. Na de terugmatch was dat anders. Voorin behielden Okereke en Tau gewoon hun basisplaats. Vormer begon dan wel weer op de bank. Schrijvers begon in de plaats van de Nederlander. Achterin nam Vlietinck de plaats in van Mata.

Vlak voor de match tegen Eupen deelde Club Brugge nog mooi contractnieuws mee. Diatta verlengde immers zijn contract in het Jan Breydelstadion. Op de middenstip zette Blauw-Zwart hem ook nog even in de bloemen voor zijn sterke prestaties tijdens de Afrika Cup.

In de eerste helft kregen we éénrichtingsvoetbal te zien. Het balbezit was volledig voor Club Brugge. Eupen liet Blauw-Zwart komen, maar de thuisploeg creëerde voor de rust amper kansen. Een inspiratieloos Club Brugge kwam eigenlijk niet verder dan twee kopkansjes van Dennis.

Geen strafschop voor Club Brugge
Tijdens de rust greep Clement in. Vormer en Mata kwamen in de ploeg. Schrijvers en Mechele bleven achter in de kleedkamer. Tien minuten na de rust claimde men in Brugge een strafschop na een actie op Vormer. De scheidsrechter en de VAR lieten begaan.

Club Brugge bleef vergeefs op zoek gaan naar een doelpunt, maar Eupen gaf geen krimp. De ploeg uit de Oostkantons kwam er een paar keer dreigend uit, maar Mignolet verslaan zat er niet in. Vlak voor het einde was Vanaken nog dicht bij een goal, maar zijn vrije trap ging net naast. Zo bleef het na negentig minuten voetballen 0-0 in het Jan Breydelstadion. Club Brugge is dus haar maximum kwijt.