Een Champions League-groepfase zonder Club Brugge is goed voor KRC Genk

Een Champions League-groepfase zonder Club Brugge is goed voor KRC Genk

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 21:38vr 16-08-2019 om 21:38

Club Brugge hoopt de groepsfase van de Champions League te halen. Dat zou goed nieuws zijn voor het Belgische voetbal, maar nieuws op financieel vlak voor KRC Genk.

De eerste reden is dat Club Brugge hoger staat op de UEFA-ranking dan Genk. Op basis van die ranking deelt de UEFA bedragen uit aan de deelnemers. Indien Club Brugge niet in de groepsfase zit, schuift Genk een plaatsje op en krijgt het dus meer geld. Genk moet om dezelfde reden hopen dat Olympiakos de groepsfase niet haalt.

De tweede reden zijn de TV-gelden. Indien twee of meerdere clubs van één land deelnemen aan de groepsfase verdeelt de UEFA de TV-gelden onder die clubs. Zonder Club Brugge in de groepsfase ontvangt al het geld voor de Belgische competitie. In totaal betekent een afwezigheid van Club Brugge in de Champions League zo'n 2,5 miljoen euro meer voor KRC Genk.

In Play-Offs van de Champions League neemt Club Brugge het op tegen LASK Linz. Op dinsdag 20 augustus staat de heenwedstrijd in Linz op het programma. De terugmatch in het Jan Breydelstadion is voor 28 augustus.

Poll

Haalt Club Brugge de groepsfase van de Champions League?

(322 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws