Nog geen paniek bij Cercle: Ik wil maar al te graag hun ongelijk bewijzen

Nog geen paniek bij Cercle: "Ik wil maar al te graag hun ongelijk bewijzen"

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 18:42vr 16-08-2019 om 18:42

Cercle Brugge is na drie speelrondes de enige eersteklasser zonder punt(en). Cercle wordt al naar voren geschoven als belangrijke degradatiekandidaat, maar coach Fabien Mercadal maakt zich vooralsnog geen grote zorgen.

"Jeremy Taravel vertelde me deze week dat hij ooit met Lokeren aan het seizoen begon met 11 wedstrijden zonder winst op rij, maar aan het einde van het seizoen toch Play-off 1 speelde. Buitenstaanders dichten ons nu al een lange strijd tegen de degradatie toe, maar ik wil maar al te graag hun ongelijk bewijzen", klinkt het op de website van De Vereniging.

Mercedal vraagt zich simpelweg nog wat tijd. "Ik wil het niet als excuus inroepen, maar het is natuurlijk niet ideaal dat een aantal nieuwkomers ons pas vlak voor de competitiestart kwamen vervoegen. We hebben ook veel jonge spelers in onze selectie, dus het is niet onlogisch dat we wat tijd nodig hebben om een ploeg te smeden."

Vers bloed
De Franse oefenmeester verzoekt het bestuur nog wel om een kwaliteitsinjectie. "Ik denk dat we nog 4 à 5 versterkingen nodig hebben. Een extra centrale verdediger is geen overbodige luxe, want met Taravel, Ueda en Dabila hebben we daar nu maar drie opties." Ook in de andere linies moet er nog wat bij. "Centraal op het middenveld zoeken we nog een aanvulling op het duo Peeters-Kouamé en ook in het offensieve compartiment kunnen we wel nog wat versterking gebruiken."

Komende zaterdag moet Mercadal het nog gewoon doen met de actutele groep. Cercle maakt de verplaatsing naar promovendus KV Mechelen, dat met 7 op 9 wel een sterke start nam.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws