Mazzu en Genk verwelkomen bijna nieuwe versterking: “Hij voegt ervaring toe”

Mazzu en Genk verwelkomen bijna nieuwe versterking: “Hij voegt ervaring toe”

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 15:44vr 16-08-2019 om 15:44

Dankzij het doelpunt van Dieumerci Mbokani zal Patrik Hrosovsky de overstap maken van Viktoria Plzen naar KRC Genk. Felice Mazzu hoopt de middenvelder volgende week te verwelkomen.

“Hij zou er begin volgende week moeten zijn”, begint Mazzu tegenover Het Laatste Nieuws. “Ik ga niet ontkennen dat ik blij was dat Plzen werd uitgeschakeld, al is het voor zijn ploeg natuurlijk jammer. Het betekent wel dat Hrosovsky al wedstrijdritme heeft. Fysiek hoeven we hem niet meer klaar te stomen. Hij kan in principe zo snel mogelijk geïntegreerd worden.”

Hrosovsky heeft veel kwaliteiten die Genk kan gebruiken, vindt Mazzu. “Hij voegt ervaring toe. Dat wordt het belangrijkste. Ik moet hem natuurlijk nog eerst op training zien, maar die extra ervaring op het middenveld ontbreekt momenteel wat. Zowel op het veld als in de kleedkamer kan hij op dat vlak zijn steentje bijdragen.”

“Het is niet zomaar een speler, maar de kapitein van een te duchten ploeg die we erbij krijgen”, gaat Mazzu verder. “Een box-to-box middenvelder die het simpel houdt, vista heeft en goed in de ruimtes beweegt. Hij kan met Heynen en Berge spelen, maar ook met Hagi, Nygren of Wouters erbij. Hrosovsky biedt meerdere mogelijkheden.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Altijd als EERSTE op de hoogte van: Voetbalnieuws Transfernieuws Voetbalvideo's Volg @voetbalprimeurbelgie!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Een goede aanwinst voor KRC Genk?

(677 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws