'Meer breuken en scheuren in dak AZ-stadion; acuut gevaar voor de veiligheid'

'Meer breuken en scheuren in dak AZ-stadion; acuut gevaar voor de veiligheid'

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 12:11vr 16-08-2019 om 12:11

Laatste update: vrijdag 16 augustus 2019 om 12:16vr 16-08-2019 om 12:16

De instorting van een deel van het dak van het AFAS Stadion van AZ is veroorzaakt door falende lasverbindingen. Dat blijkt uit een tussenrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Daarnaast zijn er nog meer breuken en verdachte plekken aangetroffen in het intacte deel van het dak.

De Onderzoeksraad heeft besloten om AZ en de gemeente Alkmaar een tussentijdse waarschuwing te geven voor de lasverbindingen, die niet in orde zouden zijn. Dat blijkt uit het verkennend onderzoek dat het OVV gedaan heeft. Daarnaast is gebleken dat er nog twee breuken en diverse vermoedelijke scheuren in het intacte deel van het dak zitten.

Deze breuken en scheuren zouden kunnen leiden tot het bezwijken van de rest van het dak en daardoor vormen zij een acuut gevaar voor de veiligheid. AZ moet van het OVV de stabiliteit en sterkte van de constructie controleren en er maatregelen tegen treffen. Er wordt van de gemeente Alkmaar verwacht dat het daar als vergunningverlener op toeziet.

Antwerp
Royal Antwerp Football Club neemt het in de Europa League op tegen AZ. De Nederlanders spelen momenteel hun thuiswedstrijden ter vervanging in Den Haag. Het ziet er naar uit dat ook de Europese confrontatie met The Great Old in Den Haag zal plaatsvinden, maar daar is nog geen officiële mededeling van.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws