De Wolf (22) weigerde Club Brugge: Daar wilde ik mezelf tegen beschermen

De Wolf (22) weigerde Club Brugge: "Daar wilde ik mezelf tegen beschermen"

16-08-2019 09:45
5

Ortwin De Wolf (22) koos deze zomer voor KAS Eupen. Het Lokeren-jeugdproduct was eerder al in beeld bij Club Brugge, maar De Wolf koos bewust niet voor het Jan Breydelstadion. Zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Omstreeks mei vorig jaar (2018) kon ik naar Club Brugge. Ik zat om de tafel met Club en kreeg mooie dingen te horen. Alleen had ik toen amper acht matchen in eerste klasse op mijn teller. Maar ik had geen oren naar Club", opent De Wolf.

Speelminuten boven bankzitten
De belofteninternational wilde eerst ervaring opdoen bij Lokeren. "Ik had nog niets bewezen. En je mag nog zoveel talent hebben, als doelman moet je matchen spelen. Bij Lokeren was die kans groter. Bij een topclub is meer concurrentie en vooral ook meer druk. Ik heb al jonge spelers gezien die eraan tenondergingen, waarna je van hen niets meer hoorde."

Spijt van die beslissing heeft De Wolf niet. "Daar wilde ik mezelf tegen beschermen. Op de bank zitten bij Club Brugge, wat heb je daaraan? Dan verliezen mensen je uit het oog. Kortom, ik vond het te vroeg."