De Wolf (22) weigerde Club Brugge: Daar wilde ik mezelf tegen beschermen

De Wolf (22) weigerde Club Brugge: "Daar wilde ik mezelf tegen beschermen"

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 09:45vr 16-08-2019 om 09:45

Ortwin De Wolf (22) koos deze zomer voor KAS Eupen. Het Lokeren-jeugdproduct was eerder al in beeld bij Club Brugge, maar De Wolf koos bewust niet voor het Jan Breydelstadion. Zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Omstreeks mei vorig jaar (2018) kon ik naar Club Brugge. Ik zat om de tafel met Club en kreeg mooie dingen te horen. Alleen had ik toen amper acht matchen in eerste klasse op mijn teller. Maar ik had geen oren naar Club", opent De Wolf.

Speelminuten boven bankzitten
De belofteninternational wilde eerst ervaring opdoen bij Lokeren. "Ik had nog niets bewezen. En je mag nog zoveel talent hebben, als doelman moet je matchen spelen. Bij Lokeren was die kans groter. Bij een topclub is meer concurrentie en vooral ook meer druk. Ik heb al jonge spelers gezien die eraan tenondergingen, waarna je van hen niets meer hoorde."

Spijt van die beslissing heeft De Wolf niet. "Daar wilde ik mezelf tegen beschermen. Op de bank zitten bij Club Brugge, wat heb je daaraan? Dan verliezen mensen je uit het oog. Kortom, ik vond het te vroeg."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Maakte De Wolf de juiste keuze?

(434 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws