'Real Madrid zet nieuwe stap richting Neymar dankzij Spaanse bank'

'Real Madrid zet nieuwe stap richting Neymar dankzij Spaanse bank'

15-08-2019 22:44
9

Real Madrid heeft een belangrijke stap gezet om de transfer van Neymar te kunnen realiseren. Banco Santander is bereid om de Spaanse grootmacht een krediet te verschaffen, melden Diario Sport en El Mundo Deportivo donderdagavond.

De Madrilenen hebben nu de financiële middelen om aan de eisen van Paris Saint-Germain te voldoen. Dat is een bron van zorg voor FC Barcelona. De Catalanen onderhandelen al enkele dagen direct met de Franse kampioen, maar beide partijen komen nauwelijks nader tot elkaar. De verstoorde relatie bemoeilijkt de gesprekken.

Neymar vraagt zich zelfs af of een terugkeer naar Camp Nou wel haalbaar is. Zaakwaarnemer Pini Zahivi zocht inmiddels contact met Real Madrid-voorzitter Florentino Perez om te benadrukken dat de Braziliaanse ster ook openstaat voor een overstap naar De Koninklijke. Met die aanmoeding én het krediet op zak wil Real nu zijn spierballen tonen en een economisch veel beter voorstel doen dan haalbaar is voor Barça.

Volgens Sport zal het eerste bod van Real zo'n 100 tot 120 miljoen bedragen, plus één of twee spelers in ruil. Wie de omgekeerde weg moeten bewandelen, is niet duidelijk.