Antwerp plaatst zich voor volgende ronde na laat doelpunt Mbokani

15-08-2019 22:30 Laatste update: 22:30
43

Het Europese verhaal voor Antwerp zit er nog niet op. Het leek af te stevenen op een uitschakeling, maar Dieumerci Mbokani loodste Antwerp in extremis nog naar de volgende ronde: 2-1.

Antwerp begon net zoals in de heenwedstrijd met veel enthousiasme aan de partij. Het had het meeste balbezit en ook de meeste (kleine) kansjes. Aan de overkant was het vooral opletten voor de vinnige Kayamba, die het Juklerod meer dan eens moeilijk maakte.

Op de echte grote mogelijkheden bleef het wachten in de partij. Beide ploegen speelden slordig voetbal en slaagden er amper in om de laatste pass te verzorgen. Viktoria Plzen kwam beter in de partij, maar Sinan Bolat hield zijn netten schoon.

Na de pauze nieuwe moed, meer kansen en ook veel gemors met diezelfde kansen. Viktoria Plzen nam de wedstrijd helemaal in handen. Het kwam een goed keepende Sinan Bolat én de paal tegen. De 0-0 bleef tot het uur op het bord.

Het was zuchten, zwoegen, maar niet zwichten bij Antwerp. Het deed er alles aan om die volgende ronde in de voorrondes van de Europa League te halen. Het doelpunt kon echter niet uitblijven. Een kwartier voor tijd konden de Tsjechen dan toch vieren, al leek er wel een fout op Bolat voorafgaand het doelpunt gebeurd te zijn. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter goed. Daar bleef het bij tot het einde van de wedstrijd, waardoor er verlengingen moesten gespeeld worden.

Antwerp verdrinkt en komt weer tot leven
In de verlengingen bleven de kansen voor Plzen. Antwerp kreeg geen poot aan de grond en snakte vooral naar de strafschoppen, zo leek het. Na zo'n 95 minuten voetballen waren de statistieken ook duidelijk. Doelkansen van Antwerp: 3, doelkansen van Plzen: 10.

Het onvermijdelijke gebeurde uiteindelijk ook, de 2-0 van Viktoria Plzen. Krmencik maakte er 2-0 van. De doodsteek leek er helemaal gekomen te zijn na een rode kaart voor Seck.

Dat leek dan weer een flinke wake-up call voor Antwerp. Het stuwde zich naar voren. Met succes. Tien minuten voor tijd scoorde Dieumerci Mbokani de 2-1. The Great Old overleefde de laatste minuten nog en mag zich opmaken voor een confrontatie tegen het Nederlandse AZ.