Vormer over belangrijk doelpunt tegen Kiev: 'Hetzelfde gevoel als in Monaco'

Vormer over belangrijk doelpunt tegen Kiev: 'Hetzelfde gevoel als in Monaco'

15-08-2019 19:40

Ruud Vormer was dinsdag opnieuw heel belangrijk voor Club Brugge. De kapitein scoorde het verlossende tweede doelpunt voor Blauw-Zwart tegen Dinamo Kiev.

De troepen van Philippe Clement kwalificeerden zich voor de laatste voorronde van de Champions League, maar speelden geen te beste wedstrijd. "We begonnen te soft. We waren niet agressief genoeg in de duels en alles liep een beetje lamlendig. Waarom dat zo is, weet ik niet", deed Vormer zijn relaas aan Het Nieuwsblad. 

"Op Oostende was het net hetzelfde. Toen begonnen we ook niet goed. Blijkbaar sluipt dat er soms in bij ons.  Als je zo begint, moet je reageren. Als kapitein moet ik opstaan en de jongens dan een beetje pushen. Ik denk dat wij meer last hadden van het weer dan zij. Er zat bijna geen zuurstof in de lucht."

Het was uiteindelijk Vormer zelf die voor de verlossing zorgde. "Het gevoel van scoren was hetzelfde als in Monaco. In Monaco was het bijzonder omdat ik toen twee weken op de bank had gezeten. Maar dit doelpunt is zoveel belangrijker", besloot de middenvelder van Blauw-Zwart.