Thorup over de zwakte van KAA Gent: De waarheid onder ogen zien

Thorup over de zwakte van KAA Gent: "De waarheid onder ogen zien"

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 16:45do 15-08-2019 om 16:45

KAA Gent ontvangt donderdagavond AEK Larnaca in de derde voorronde van de Europa League. Na een 1-1 remise in Cyprus moet Gent nog vol aan de bak om zich te kwalificeren. Gent-trainer Jess Thorup beseft dat het vooral defensief beter moet.

Gent wist in zes matchen nog geen enkele keer het doel schoon te houden. "Hoewel we wel goed voetballen en doelpunten maken, blijven we ook wel goals slikken", erkent Thorup de problemen in Het Laatste Nieuws. De Deen oordeelt streng. "We moeten dan ook de waarheid onder ogen durven te zien: als je aan de top wil meedraaien, moet je defensief ook sterker presteren."

Thorup hoopt dat zijn spelers lessen trekken uit de fouten en trainingen. "We moeten soms eens cynisch zijn en meer realisme aan de dag te leggen. Soms moet je ook eens de bal het stadion uit trappen. AEK is een sluw elftal met heel wat ervaren Spaanse spelers en een Spaanse coach. Ze kunnen heus ook wel kansen bij elkaar voetballen en ook op de tegenaanval zijn ze gevaarlijk", is hij op zijn hoede.

Poll

Stoot Gent vanavond door?

(192 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws