OFFICIEEL: Simon (ex-KAA Gent) mag tijdelijk zijn geluk beproeven in de Ligue 1

OFFICIEEL: Simon (ex-KAA Gent) mag tijdelijk zijn geluk beproeven in de Ligue 1

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 16:04do 15-08-2019 om 16:04

Laatste update: donderdag 15 augustus 2019 om 16:16do 15-08-2019 om 16:16

Moses Simon wisselt een jaar na zijn vertrek bij KAA Gent al weer van club. De Nigeriaanse flankflitser wordt door het Spaanse Levante voor één seizoen uitgeleend aan FC Nantes, zo bevestigt laatstgenoemde club donderdag.

Simon kende in Spanje een tegenvallend debuutseizoen. Persoonlijk kon hij met één goal en één assist absoluut niet zijn stempel drukken. Als ploeg ging het ook niet fantastisch, want Levante moest genoegen nemen met een vijftiende plaats.

Levante-trainer Paco López kiest over het algemeen voor een systeem zonder pure flankspelers, waardoor er andermaal weinig uitzicht was op een vaste basisplaats. Een uitleenbeurt leek voor alle partijen de beste oplossing. Nantes zag Anthony Limbombe vertrekken naar Standard en kan nog wel een extra linksbuiten gebruiken. In tegenstelling tot López opteert Nantes-trainer Christian Gourcuff wel voor een formatie met vleugelspits.

Belgische links
Nantes wist tijdens de onderhandelingen ook een optie tot koop te bedingen. De 28-voudig international komt bij de Franse eersteklasser met Kalifa Coulibaly een oud-ploegmaat tegen. Ex-Gentenaar Yassine El Ghanassy is dan weer een concurrent, terwijl ook Dennis Appiah (ex-Anderlecht) en Cristiana Benavente (ex-Charleroi) bij Nantes onder contract staan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws