Hazard eindigt buiten de top-5 in prestigieuze verkiezing van de UEFA

Hazard eindigt buiten de top-5 in prestigieuze verkiezing van de UEFA

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 14:37do 15-08-2019 om 14:37

Laatste update: donderdag 15 augustus 2019 om 15:28do 15-08-2019 om 15:28

Virgil van Dijk strijdt samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo om de UEFA Men's Player of the Year-award. Dat heeft de UEFA donderdag bekendgemaakt. Op vrijdag 29 augustus wordt tijdens de loting voor de poulefase van de Champions League bekend wie er gewonnen heeft.

Van Dijk heeft een bijzonder succesvol seizoen achter de rug. Met Liverpool won hij de Champions League, werd hij tweede in de Premier League en was hij het gezicht van de wederopstanding van het Nederlands elftal, dat weer kleur op de wangen heeft en de finale van de UEFA Nations League bereikte. 

Ronaldo en Messi boekten internationaal minder succes. Juventus werd in de kwartfinales van de Champions League uitgeschakeld door Ajax en Barcelona strandde in de halve finales na een bizar tweede duel op Anfield. Nationaal waren de twee sterren wél succesvol, ze hadden een groot aandeel in de behaalde landskampioenschappen.

Van Dijk is ook al genomineerd om FIFA-wereldvoetballer van het jaar te worden. Ook Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong komen daarvoor in aanmerking. 

Update 15.28: Eden Hazard greep zoals bekend naast een nominatie. Ondertussen is ook de rangschikking van de nummers vier tot en met tien naar buiten gebracht. Hazard moet genoegen nemen met plek zeven.

4. Alisson Becker (Liverpool) - 57 punten
5. Sadio Mané (Liverpool) - 51 punten
6. Mohamed Salah (Liverpool) - 49 punten
7. Eden Hazard (Chelsea/Real Madrid) - 38 punten
8. Matthijs de Ligt (Ajax/Juventus) - 27 punten
Frenkie de Jong (Ajax/Barcelona) - 27 punten
10. Raheem Sterling (Manchester City) - 12 punten

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws