'Kovac pakt door en wil tweede Kroaat koste wat kost naar Bayern München halen'

'Kovac pakt door en wil tweede Kroaat koste wat kost naar Bayern München halen'

15-08-2019 12:14

Bayern München hoopt zich te versterken met Mario Mandzukic. De Kroatische spits van Juventus (33) moet Robert Lewandowski van de broodnodige concurrentie voorzien.

Dat meldt Kicker deze week. Bayern-trainer Niko Kovac zou de grote katalysator zijn. Hij werkte op het WK van 2014 in Brazilië - als bondscoach van Kroatië - samen met Mandzukic en de twee hebben sindsdien een vriendschappelijke relatie. Kovac zou de Juve-spits 'koste wat kost' willen halen deze zomer.

Mandzukic moet in de Allianz Arena gaan fungeren als back-up van Lewandowski. De Poolse topschutter heeft sinds het vertrek van Sandro Wagner geen serieuze concurrentie meer voor zijn positie. Mandzukic speelde tussen 2012 en 2014 ook al voor Bayern München. Verder stond hij onder contract bij Dinamo Zagreb, VfL Wolfsburg en Atlético Madrid.

Met Ivan Perisic strikte Bayern München deze week al een Kroaat. De vleugelaanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van Internazionale, met optie tot koop. "Het is een feit dat we nog wat nodig hebben", liet Kovac zich ontvallen.