'Mertens krijgt het gezelschap van Lozano, recordtransfer voor Napoli en PSV'

'Mertens krijgt het gezelschap van Lozano, recordtransfer voor Napoli en PSV'

15-08-2019 11:30

Hirving Lozano maakt de overstap van PSV naar Napoli. De Mexicaanse aanvaller tekent bij de ploeg van Dries Mertens een vijfjarig contract, zo schrijft het Nederlandse Voetbal International.

De toptransfer van Lozano zit er al even aan te komen. PSV en Napoli bereikten deze week overeenstemming over een transfersom van 42 miljoen euro. Het betekent voor beide clubs een recordsom. Gonzalo Higuain was met 39 miljoen euro tot op heden de duurste aankoop van Napoli. Dat record gaat na zes jaar uit de boeken.

In Napels ligt een vijfjarig contract klaar voor Lozano. De 24-jarige Mexicaan heeft volgens VI een akkoord bereikt met Napoli, maar de transfer kan nog niet officieel naar buiten worden gebracht door de clubs. PSV zou eerst 'nog wat administratieve zaken' moeten afhandelen met zowel Napoli als Pachuca, de vorige club van Lozano.

PSV nam Lozano in 2017 over van Pachuca en maakte in zijn debuutjaar grote indruk. Vorig seizoen zwelde de kritiek op zijn spel echter aan. Toch was hij nog goed voor zeventien goals en acht assists in de Eredivisie.