Toekomst van Amuzu in het gedrang? 'Tijd begint voor hem te dringen'

Toekomst van Amuzu in het gedrang? 'Tijd begint voor hem te dringen'

15-08-2019 10:10
16

Anderlecht haalde met Nacer Chadli nog maar eens een grote naam in huis. Sport/Voetbalmagazine ziet Chadli als de missing link. Dat heeft te maken met het te lage rendement van Francis Amuzu (19) en Jérémy Doku (17).

Anderlecht had dringend behoefte aan een linksvoetige speler met een goede voorzet in de benen. 'Francis Amuzu en vooral Jérémy Doku lieten sinds het begin van het seizoen flarden van hun talent zien, maar in de 510 minuten die ze op het veld stonden leverden ze samen nog geen handvol goede voorzetten af', luidt de kritiek.

Met name van meer ervaren Amuzu wordt meer verwacht. 'De 17-jarige Doku mag zijn leeftijd als excuus inroepen, voor de twee jaar oudere Amuzu begint de tijd te dringen.' Sport/Voetbalmagazine wijst daarbij op de weinig indrukwekkende cijfers van Amuzu: amper twee goals en drie assists in 49 optredens.

Amuzu moet zich daarover wat betreft het magazine zorgen maken. 'Veel te weinig voor een speler die met zijn snelheid elke Belgische verdediging pijn zou moeten doen. Op korte termijn zou Chadli dus een basisplaats op de linkerkant moeten afdwingen',