Vandenbempt scherp voor Club Brugge-speler: Dat had hij niet begrepen

Vandenbempt scherp voor Club Brugge-speler: "Dat had hij niet begrepen"

14-08-2019 19:15
1

Club Brugge kon dinsdag Kiev uitschakelen in de Champions League, maar echt een topwedstrijd was het niet van Club. Peter Vandenbempt zag heel wat minpunten.

In de defensie liep het bijvoorbeeld voor geen meter. "Dat had te maken met een onzekere Mechele, een Sobol die ik op dit niveau toch maar kantje boord vind, maar vooral met Mata die individueel een erg slechte match speelde én die aan zijn lot werd overgelaten door Tau. Tau had blijkbaar niet begrepen dat hij moest meeverdedigen. Tegen een offensieve linksback als Mikolenko kom je dan in de problemen", aldus Vandenbempt bij Sporza.

Aanvallend was het al niet veel beter. "Algemeen was er een gebrek aan balvastheid. Het was ook de eerste keer dat we een mindere Okereke zagen. Dennis was dan weer een ongeleid projectiel, dat zich voortdurend vastdribbelde en zelden de juiste oplossing vond. Dat is alles bij elkaar toch redelijk veel."

Toch sleepte Club het resultaat over de meet. "Het is de verdienste van Club dat het altijd probeerde te voetballen. Zo kwamen ze ook door die moeilijke openingsfase. Ze hebben getoond dat er een collectief staat, dat ze zich over een tegenslag kunnen zetten en dat ze in moeilijke omstandigheden een knappe kwalificatie kunnen afdwingen."