Thorup ziet struikelblok KAA Gent: “Daar hebben we op training aan gewerkt”

Thorup ziet struikelblok KAA Gent: “Daar hebben we op training aan gewerkt”

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 15:33wo 14-08-2019 om 15:33

KAA Gent neemt het in de eigen Ghelamco Arena op in de return tegen AEK Larnaca. Op een persconferentie duidt coach Jess Thorup de werkpunten van zijn ploeg aan.

KAA Gent wil doorstoten. “Europa is dit jaar een heel belangrijk doel voor ons, we willen de kwalificatie dus niet laten glippen. We kijken ernaar uit om de kwalificatie veilig te stellen. We scoorden in Cyprus het belangrijke uitdoelpunt en willen de klus nu klaren.”

“We moeten vanaf het eerste fluitsignaal tonen dat de Ghelamco Arena ons veld is waar wij de wet dicteren”, gaat Thorup verder. “We vonden thuis dit seizoen al vlot de weg naar doel, en dienen tegen Larnaca op dat elan door te gaan.”

KAA Gent krijgt te veel tegendoelpunten. “Dat is een beetje symptomatisch voor onze seizoensstart. We incasseren nog te veel tegentreffers. Maar daar hebben we de voorbije dagen op training aan gewerkt.”

“Verdedigen doe je in groep. Het is niet alleen de taak van de doelman en verdediging, maar van alle elf de spelers. Morgen zullen we defensief bij de les moeten zijn. Als we tijd en ruimte zullen geven, is Larnaca op zijn best. Het is dus onze taak om dat te beletten”, aldus Thorup.

Poll

Is KAA Gent verdedigend te zwak?

(215 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws