Wie kan KRC Genk (en Club Brugge) loten? Dit zijn de voorlopige CL-potten

Wie kan KRC Genk (en Club Brugge) loten? Dit zijn de voorlopige CL-potten

14-08-2019 14:00 Laatste update: 14:14
32

Met nog één voorronde in het verschiet krijgt de Champions League van dit seizoen stilaan vorm. Dit zijn de voorlopige poules. 26 ploegen zijn zeker van hun plaats, terwijl zes ploegen nog ingevuld moeten worden. Noot: ploegen uit hetzelfde land kunnen niet samen in de poules zitten.

Pot 1: In deze poule zijn alle clubs zeker, want er wordt geen rekening gehouden met coëfficienten. Het zijn de kampioenen van de top zes (Spanje, Italië, Engeland, Frankrijk, Duitsland en Rusland), aangevuld met de winnaars van de Champions League en de Europa League.

Liverpool, Chelsea, FC Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München, PSG en Zenit Sint-Petersburg.

Pot 2: Hier zijn zeven van de acht ploegen zeker. Enkel Ajax moet nog een voorronde spelen in de Champions League, tegen FC Apoel uit Cyprus.

Real Madrid, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar Donetsk, Tottenham, Ajax (?) en Benfica.

Pot 3: In Pot 3 wordt het iets complexer, want amper vijf van de acht ploegen zijn hier al zeker van hun zaak. De anderen spelen nog die laatste voorronde. We gaan er hier van uit dat de reekshoofden winnen.

Lyon, Bayer Leverkusen, FC Salzburg, Olympiakos (?), Club Brugge (?), Valencia, Inter en Dinamo Zagreb (?)

Pot 4: Hier zien we ook nog twee ploegen die moeten ingevuld worden. De rest is al zeker van deelname, maar kan nog een pot opschuiven als er reekshoofden sneuvelen.

Lokomotiv Moskou, Young Boys Bern (?), KRC Genk, Galatasaray, RB Leipzig, Slavia Praag (?), Atalanta en Lille.